Medica Europe BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de medische hulpmiddelenbranche.
Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de branche, met een zeer sterke positionering. ‘Het biedt een zeer breed assortiment aan medische hulpmiddelen en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd.’
Medica Europe BV (1957) is specialist in medische hulpmiddelen voor ziekenhuizen, met name voor afdelingen als OK, IC, Anesthesie en Radiologie. Te denken valt aan operatiejassen en -handschoenen, gezichtsmaskers, afdekmateriaal, wonddrainages, maar ook alles voor de Centrale Sterilisatie Afdeling. Naast eigen producten worden ook diverse andere merken exclusief gevoerd. Medica is in heel Europa actief via een streng geselecteerd dealernetwerk. Binnen de Benelux beschikt het over een aantal eigen kantoren.
De Nominatiecommissie ziet in Medica Europe BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die innovatie hoog in het vaandel heeft en continu bezig is haar producten en diensten verder te verbeteren. De onderneming profileert zich als een betrouwbare, vakkundige partner voor haar klanten, die met hen meedenkt en probeert de beste oplossingen en service te bieden. Innovatieve instelling
De jury prijst met nadruk haar brede assortiment, haar streven om excellente (full) service te bieden en haar innovatieve instelling, die haar in staat stelt regelmatig met zeer vernieuwende producten te komen. Zo heeft het bedrijf diverse innovaties op haar conto staan, zoals de Euroguard-afdekmaterialen en -jassen, en vooral de Custom Procedure Tray. Bij dit laatste geeft het ziekenhuis precies aan welke materialen zij voor bepaalde operaties standaard op een tray willen hebben. Medica zorgt er vervolgens voor dat deze trays precies op het juiste moment beschikbaar zijn.
‘Medica’s succes wordt onder meer geborgd door een sterke binding met de medewerkers via het scheppen van loyaliteit, continuïteit en het bieden van ontwikkeling en uitdaging. Het resultaat is een balans tussen tevreden klanten en tevreden medewerkers. Kortom, uit alles blijkt dat Medica vooroploopt in de branche’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.
‘Dit, in combinatie met de aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – Medica beschikt naast het ISO 14001-certificaat over een erkenning als sociale onderneming van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen –, maakt van haar de terechte branchewinnaar.
Foto: product van Medica Europe BV