Mireille de Wee (1972) treedt toe tot de Raad van Bestuur van De Riethorst Stromenland.
Met ingang van 1 december 2015 neemt zij samen met bestuursvoorzitter Frank Staal de dagelijkse leiding over deze organisatie op zich. Het nieuwe lid van de Raad van Bestuur is op dit moment zorgmanager in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Zij heeft jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de zorgsector. In haar huidige functie als zorgmanager is zij onder meer verantwoordelijk voor strategie- en beleidsvorming, planning en realisatie van productie met een passende exploitatie en kwaliteit van zorg en arbeid. Mireille studeerde onder andere Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht.
Haar keuze om de overstap naar De Riethorst Stromenland te maken, was voor haar logisch maar niet heel eenvoudig. “Ik ben loyaal, zodat de stap naar een andere werkomgeving voor mij niet vanzelfsprekend is. Tegelijkertijd ben ik al even toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik zelf graag de eindverantwoordelijkheid wil nemen.En dat het liefst in een dynamische omgeving. Deze denk ik gevonden te hebben bij De Riethorst Stromenland. De organisatie heeft haar eigen specialismen en expertisecentra en timmert aan de weg als het gaat over ontwikkeling op diverse gebieden. Daarbij heeft de ouderenzorg altijd al mijn specifieke belangstelling gehad. Het is een mooie doelgroep waarin de maatschappelijke ontwikkelingen volop dynamiek geven, maar ook extra alertheid vragen om goed te blijven zorgen voor de kwetsbare ouderen in onze samenleving,” legt Mireille uit.
“Mijn gezin is belangrijk”
Naast aankomend bestuurder is Mireille ook echtgenote en moeder. De geboren Bredase woont met man Pim en dochters Lieke (8) en Maud (5) in Rijen. Zowel in de zomer als in de winter is het gezin te vinden in de bergen. In het zomerseizoen worden de bergschoenen aangetrokken, tijdens de winter de ski’s ondergebonden. Wanneer haar werkzaamheden het toestaan, is Mireille ook te vinden op de tennisbaan. “Ik werk met volle overgave en passie voor de zorg, maar ook mijn gezin is belangrijk. Het is de kunst een goede balans te vinden tussen mijn baan en mijn familie.”
Kennismaken
Mireille heeft “ongelooflijk veel zin” om bij De Riethorst Stromenland aan de slag te gaan, waarbij ze maximaal gebruik wil maken van haar expertise.Ze ziet er naar uit om zich verder te verdiepen in de sector en bij te dragen aan een fijne omgeving voor cliënten en medewerkers. “Ik ben resultaatgericht en vind het vanuit dat oogpunt belangrijk om mensen te motiveren. Op strategisch niveau gaat het niet altijd over de cliënt, maar ik vind het essentieel steeds te kijken naar de toegevoegde waarde voor de cliënt bij de dingen die we doen. Ik werk samen met mensen door de hele organisatie en wil dan ook graag investeren in goede relaties. En dat op een transparante en informele manier. Verder denk ik ook graag mee over mooie initiatieven die maatschappelijk bijdragen,” zo vertelt ze.
De maand december zal voor Mireille vooral in het teken staan van kennismaken. Ze is benieuwd naar alle zorglocaties, hun medewerkers en cliënten. “Ik ga graag met hen in gesprek en ben benieuwd waar ze trots op zijn of waar nog uitdagingen liggen. En dan daarmee aan het werk te gaan.”