De verhuizing naar het gloednieuwe O2 onderzoeksgebouw betekende ook de switch naar een ‘paperless office’ voor de afdeling Fysiologie van het VUmc.

Met het verdwijnen van de uitpuilende boekenkasten en bergen papier verdween ook de vitrine met de collectie proefschriften van de afdeling. Als alternatief ontwikkelde het met het bedrijfje ThesisApps de allereerste afdeling App voor proefschriften: in de App VUmc Physiology zijn alle recente proefschriften van de afdeling terug te vinden.

Daarnaast zitten er ook allerlei interactieve elementen in de App over de promovendi, de onderzoeken en promoties: netwerken als PubMed, LinkedIn, ResearchGate en Google Scholar zijn geïntegreerd, video’s van onderzoeken, technieken of congrespresentaties zijn af te spelen via de App en met een Google Maps kan naar de precieze locatie van promotie en feest genavigeerd worden. Voor de afdeling is het een duurzame oplossing in het kader van het nieuwe paperless office in het O2 gebouw die bovendien druk- en verzendkosten bespaart.

Bron: VUmc