De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Jurgen Woerdman benoemd tot lid raad van bestuur. Hij volgt hiermee Edwin Hummel op die deze functie de afgelopen periode ad interim heeft ingevuld. Samen met Esther Talboom-Kamp vormt Woerdman per 1 mei het tweehoofdig bestuur van Saltro. Woerdman (55) heeft brede bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende organisaties in de zorg. De laatste jaren was hij o.a. bestuurder van Pathan, een pathologisch laboratorium gericht op de eerste- en tweedelijn. “We zijn blij met de komst van Woerdman. We delen dezelfde visie en gaan Saltro samen verder ontwikkelen tot een innovatieve kennis- en netwerkorganisatie waar de zorgconsument centraal staat”, aldus Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur bij Saltro.

 

Woerdman vult daarop aan: “Onze branche is in beweging, wat betekent dat er volop kansen zijn om de zorg in Nederland nóg beter te maken. Het is tijd om te ontschotten en partijen beter op elkaar aan te laten sluiten zodat de zorgconsument optimale zorg ervaart. Saltro is dé partij in Nederland die hiernaar streeft.”

 

In zijn functie bij Saltro richt Woerdman zich vooral op bedrijfsvoering, financiën, ICT en informatiemanagement. Bestuursvoorzitter Talboom richt zich voornamelijk op stakeholders, innovatie, medische aangelegenheden en HR.

Bron: Saltro