Tijdens een recent symposium van de landelijke opleiding voor ziekenhuisartsen was er belangstelling voor de unieke aanpak van MCH-Bronovo.
Sinds 2013 worden er in MCH-Bronovo ziekenhuisartsen opgeleid. Inmiddels volgen 20 ziekenhuisartsen de opleiding in MCH en Bronovo. De MCH-Bronovo opleiding is erkend door de Stichting Opleiding Ziekenhuisgeneeskunde.
In september studeerden de eerste ziekenhuisartsen in Nederland af. Tijdens een symposium spraken Willem Geerlings, lid Raad van Bestuur ten tijde van het invoeren van de MCH-opleiding, en Ernie de Deckere, SEH-arts en opleider, over onze aanpak.
Volgend jaar september studeren de eerste drie ziekenhuisartsen in ons ziekenhuis af. De ziekenhuisarts is een nieuwe functie. Zij beheersen de basis van het werk op de verpleegafdelingen en zijn de schakel tussen de patiënt en de diverse behandelaars. De ziekenhuisarts biedt meer continuïteit op de afdeling dan een zaalarts en heeft een belangrijke functie op het gebied van het verbeteren van kwaliteit en patiëntveiligheid.