VvAA neemt IFMS in de Vakgroep over. Dat maakt de ledenorganisatie en dienstverlener met 117.000 aangesloten zorgprofessionals bekend. Met de overname breidt VvAA de dienstverlening op het gebied van Individueel Functioneren van Medisch Specialisten verder uit. IFMS in de Vakgroep-oprichter Leo Oosterom blijft betrokken.

VvAA Opleidingen & Teamcoaching heeft IFMS in de Vakgroep met ingang van april van dit jaar overgenomen. IFMS in de Vakgroep werd zeven jaar geleden opgericht door Leo Oosterom. Oosterom begon zijn carrière bij VvAA als trainer en teamcoach voor medisch specialisten.

Feedback
IFMS neemt binnen zorgorganisaties een steeds belangrijkere rol in. De Federatie van Medisch Specialisten nam hiervoor in 2009 het initiatief, om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. IFMS wordt een keer per twee jaar uitgevoerd en omvat een 360 graden feedback over de zeven CanMEDS competentiegebieden van een medisch specialist. Via vragenlijsten geven collega’s anoniem feedback. Steeds meer ziekenhuizen en instellingen kiezen tegenwoordig echter voor de groepsaanpak van IFMS: GFMS. Hierbij wordt de feedback tijdens een sessie met aanwezigen gedeeld.

Bij zowel IFMS als GFMS staat het individuele functioneren van de medisch specialist centraal. Omdat het functioneren binnen de vakgroep of maatschap wordt besproken, zijn collega’s op de hoogte van elkaars ontwikkelpunten. Zo kunnen ze elkaar helpen, waardoor uiteindelijk het niveau van de hele groep naar een hoger niveau kan worden getild. VvAA omarmt deze systematiek en heeft daarom IFMS in de Vakgroep overgenomen.

Over VvAA
VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg, ’in dienst van’ meer dan 117.000 professionals: medici, paramedici, studenten voor die beroepsgroepen en zorgondernemingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, praktijkadvies, belastingadvies, vestigingsbegeleiding, financiële planning, opleidingen, toegang tot het innovatieve platform Mobile Doctors, een eigen reisbureau ‘Quality Time’ en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. Naast de individuele professional biedt VvAA ook dienstverlening voor zorgondernemingen zoals onder andere consultancy, praktijkfinanciering, risicomanagement, zakelijke advisering en opleidingen & teamcoaching. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren in het land. Meer informatie is te vinden op www.vvaa.nl.