De websites van MCA en van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn uitgeroepen tot meest informatieve ziekenhuiswebsites.
Dit is de conclusie van TrendITion, een samenwerking van Nictiz en het REshape Center van het Radboudumc in Nijmegen. In hun onderzoek zijn de websites van 93 Nederlandse ziekenhuizen onder de loep genomen.
website zgv
Patiëntenvoorlichting
De website speelt steeds meer een belangrijke rol in het informeren van de patiënt. Waarom bezoekt een patiënt een ziekenhuiswebsite? Wil hij iets weten over de kwaliteit of specialisatie van een ziekenhuis? Is hij op zoek naar de informatie over aandoeningen en mogelijke behandelingen? Of is hij juist benieuwd naar wat het ziekenhuis op dit moment organiseert? Voor antwoorden op deze vragen kun je bij veel Nederlandse ziekenhuizen terecht.
Rapport
Het rapport ‘hoe informatief en interactief zijn de ziekenhuiswebsites in Nederland?’ gaat in op de criteria waarop de ziekenhuiswebsites zijn beoordeeld. Zo is er gekeken naar:
• toegankelijkheid (vertaling, voorleesfunctie en navigatie)
• over het ziekenhuis (onder andere: actueel nieuws, achtergrond, bezoekersinformatie)
• over de behandeling (onder andere: medische databank, overzicht specialismen, overzicht paramedici, foto’s en profielen, wachttijden en patiënttevredenheid)
Hierbij scoort MCA op alle criteria 100%. Zie ook sharing.nictiz.nl/ziekenhuiswebsites.
TrendITion
Wat is de stand van zaken in eHealth? Wat gaat er verdwijnen en wat gaat er komen? De overheid, zorginstellingen, professionals en patiënten worstelen met de enorme snelheid van de technologische ontwikkelingen. TrendITion voert experimenten, onderzoek en trendanalyses uit, zodat we ons een beeld kunnen vormen van de trends en ontwikkelingen op het gebied van eHealth.