Op 3 november hebben Zorgservice XL en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zorgservice XL neemt vanaf 1 januari 2017 de inkoop en logistiek van het LangeLand Ziekenhuis over. Nieuw is dat Zorgservice XL haar dienstverlening verder uitbreidt en gaat leveren tot op afdelingsniveau.

We verwachten veel
Directeur Erik Booden van het LangeLand Ziekenhuis: ‘We verwachten veel van deze samenwerking. Het is een mooie stap in het professionaliseren van onze inkoop en logistiek.’ Zorgservice XL ondersteunt ziekenhuizen bij het realiseren van betaalbare zorg en het optimaliseren van zorgprocessen door slimme inkoop en betrouwbare logistiek. Als enige partij in Nederland verzorgt Zorgservice XL voor ziekenhuizen het totale proces van inkoop en logistiek, van bestelling, tot levering en factuurafhandeling.

Gezamenlijk inkopen
In de afgelopen jaren is bewezen dat gezamenlijk inkopen voor ziekenhuizen jaarlijks een flinke inkoopbesparing oplevert. Zorgservice XL is dan ook blij met deze nieuwe samenwerking. ‘Met deze uitbreiding vergroten wij ons inkoopvolume en kunnen we meer efficiency realiseren voor alle bij ons aangesloten ziekenhuizen’ aldus Jeroen Huisman, directeur van Zorgservice XL.

Het bedrijf Zorgservice XL bestaat sinds 2009 en verzorgt de inkoop en goederenlogistiek voor ziekenhuizen. Op dit moment zijn het HagaZiekenhuis, het Reinier de Graaf, het Franciscus Gasthuis & Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis aangesloten bij Zorgservice XL. Vanaf 1 januari 2017 wordt de dienstverlening uitgebreid naar het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Fotografie: Ondertekening (Ron Jenner),  Zorgservice XL (Michel ter Wolbeek, De beeldredacteur

Bron: Zorgservice XL