Het Emma Kinderziekenhuis AMC staat bekend om de ontzettend gedreven professionals die er werkzaam zijn. Een aantal van hen hebben zelfs meerdere talenten.
Zo ook kinderarts prof. dr. Michael Boele van Hensbroek. Dokter Boele Van Hensbroek reist de hele wereld af om zijn medische kennis vanuit het Emma Kinderziekenhuis AMC te benutten. Om kinderen in verre streken beter te maken en om soms levensreddend werk te verrichten. In Nederland bracht hij veel tijd door op onze afdeling Kinder Intensive Care en ook daar kreeg hij te maken met ernstig zieke kinderen. Op basis van al deze ervaringen schreef hij het prachtige jeugdboek ‘De Witte Ruimte’, over een lastig onderwerp: angst voor de dood bij kinderen.
Het boek vertelt over Janneke. Nadat Janneke sterft, komt ze terecht in De Witte Ruimte. Ze blijkt te kunnen kiezen hoe ze na haar dood verder wil gaan. Ze mag bijvoorbeeld kiezen uit reïncarnatie, sterrenvlucht, hel en hemel. Samen met nieuwe vrienden beleeft ze veel avonturen en komt voor grote uitdagingen te staan. Maar dan volgt de laatste strijd om de gemaakte fouten recht te zetten, die alles beslissend zal zijn voor haar toekomst. Zal ze deze kunnen winnen?
Van elk verkocht fysiek boek gaat € 1,50 naar de stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Het boek “De Witte Ruimte” is onder andere te koop via Bol.com.