Het EO-radioprogramma ‘Open Huis’ op NPO Radio 5 is tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn (13 t/m 18 maart) te gast bij zorginstellingen door heel Nederland. Elke dag doen presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode een andere instelling aan, waar ze spreken met professionals uit de volle breedte van de zorg. De uitzendingen geven een bijzonder kijkje achter de schermen van verzorgingshuis tot apotheek en van revalidatiecentrum tot natuurboerderij.

Maandag, tijdens de eerste uitzending van Open Huis in de Zorg, bezoekt Tom Herlaar revalidatiecentrum Naarderheem in Naarden. Een bijzondere locatie voor de presentator. Tom: “Mijn moeder woont hier en is te gast in de uitzending. We gaan samen presenteren. Hoewel ze al 94 is, is ze nog heel kwiek. Ik kijk er enorm naar uit!” Het speciale presentatie-duo belt onder andere met olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die de Week van Zorg en Welzijn als ambassadeur een warm hart toedraagt.

Stemlocatie
Ook de actualiteit laat Open Huis niet aan zich voorbij gaan. Woensdag bouwt het EO-radioprogramma haar studio op bij zorggroep De Vechtstreek in Breukelen; één van de vele stemlocaties die ons land rijk is. Hier peilt Tom Herlaar de stemming over de zorg. Hoe tevreden zijn mensen over de kwaliteit van onze zorg en wat betekenen de plannen van de politieke partijen voor de toekomst van de zorg in Nederland?

Door het land
Petra de Joode trekt als verslaggever door het land, op zoek naar de visie op zorg en welzijn. Ze brengt een bezoek aan het Jongerenfestival van Utrechtzorg, waar leerlingen van ROC Midden Nederland enthousiast worden gemaakt voor een baan in de zorg, neemt de luisteraar mee naar de Zorgtotaal Beurs en draait mee op een zorgboerderij.

Held van de Zorg
In de rubriek Helden van het Open Huis gaan Herlaar en De Joode voor de gelegenheid op zoek naar de ‘Held van de Zorg’. “We zetten mensen in het zonnetje die op een heel eenvoudige manier iets voor hun naaste betekenen”, vertelt Petra de Joode. “Elke dag reiken we een medaille uit aan iemand die zich op een positieve manier inzet voor de zorg.”

Data & uitzendlocaties

Maandag 13 maart
Zorgcentrum Naarderheem (Naarden)

Dinsdag 14 maart
Apotheek Oudewater (Oudewater)

Woensdag 15 maart
Zorggroep De Vechtstreek (Breukelen)

Donderdag 16 maart
Sherpa (Baarn)

Vrijdag 17 maart
Natuurboerderij Brinkhorst (Amersfoort)

Zaterdag 18 maart
Franciscus Gasthuis Vlietland (Schiedam)

Open Huis in de Zorg, 13 t/m 18 maart, 14.00 uur, NPO Radio 5

Foto ©EO/Willem-Jan de Bruin

Bron: EO