De stichting Roparun schenkt 34.000 euro aan Rijnstate Arnhem waarmee het ziekenhuis twee hoofdhuidkoelers kan betalen.
Voor de aanschaf van twee hoofdhuidkoelers voor de oncologie van Rijnstate Arnhem heeft het Rijnstate Vriendenfonds een aanvraag ingediend bij Stichting Roparun. Tijdens de Roparun Doelenavond op 9 oktober jl. heeft Stichting Roparun bekend gemaakt de kosten van 34.000 euro voor deze hoofdhuidkoelers volledig te schenken!
Het plan is om in ieder geval in het nieuwe Oncologisch Centrum van Rijnstate (geopend in het voorjaar 2016) de hoofdhuidkoeling aan te gaan bieden. Bij voorkeur starten we al huidige Oncologische dagverpleging, waar nu de chemotherapie gegeven wordt.
Met de nieuwe hoofdhuidkoelers in Arnhem kunnen we de vraag beter aan en kunnen we nog meer patiënten helpen de kans te vergroten dat ze hun haar tijdens de chemokuur (gedeeltelijk) kunnen behouden.
Hoofdhuidkoeling bij chemo
Hoofdhuidkoelers kunnen het leed van een deel van onze oncologiepatiënten flink verzachten. Door bij oncologiepatiënten de hoofdhuid te koelen tijdens de toediening van chemotherapie (cytostatica), kan haaruitval door de chemotherapie worden verminderd of voorkomen. In Rijnstate Zevenaar wordt sinds 2007 hoofdhuidkoeling aangeboden. In 2014 zijn daar, dankzij Stichting Roparun, twee nieuwe koelers bij gekomen. Één ter vervanging van de oude, en één als aanvulling.
De vraag naar hoofdhuidkoeling bleef toenemen en werd dusdanig dat het plan werd opgevat om ook in Arnhem hoofdhuidkoeling aan te gaan bieden. Dankzij de bijdrage van Roparun kunnen oncologiepatiënten straks ook in Arnhem terecht voor hoofdhuidkoeling.
Meer informatie over hoofdhuidkoeling bij chemo.
Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. In de regio Arnhem zet Team54 zich jaarlijks in voor de Roparun. We zijn Stichting Roparun en de deelnemers aan de Roparun zeer dankbaar voor deze schenking! Meer informatie over Roparun
Het Rijnstate Vriendenfonds
Het Rijnstate Vriendenfonds zet zich in voor projecten binnen Rijnstate om de zorg nog verder te verbeteren. Om het ziekenhuis zo in te richten dat patiënten zich nog prettiger voelen als ze hier komen. En om meer wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen om nog beter en sneller te kunnen helpen. Vaak zijn dit projecten waar aanvullende middelen voor nodig zijn, omdat niet alles vanuit de ziekenhuisbudgetten kan worden gefinancierd.
Rijnstate Oncologisch centrum
Op de locatie Arnhem wordt gebouwd aan een uitbreiding van het ziekenhuis. Zo komt er onder andere een Oncologisch centrum op de tweede verdieping. Een groot deel van dit centrum wordt ingericht voor patiënten met (een verdenking op) borstkanker. Daarnaast wordt op deze verdieping de poliklinische zorg voor patiënten met kanker samengebracht en komt er de Oncologische Dagbehandeling voor onder andere patiënten die chemotherapie krijgen.
Bron: Rijstate