Op donderdag 29 oktober organiseren de afdelingen Plastische Chirurgie en Heelkunde van het Radboudumc een informatieavond voor patiënten over borstreconstructies.
Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen patiënten kennis maken met nieuwste borstsparende operatietechnieken en talrijke reconstructieopties, beginnend van protheses tot microchirurgische reconstructies met lichaamseigen weefsel met herstel van het natuurlijke gevoel van de borst. Daarnaast zien patiënten hoe een tepeltatoeage wordt uitgevoerd en welke opties er zijn voor de behandeling van lymfoedeem problemen.
Vaak is het mogelijk om aansluitend aan een borstamputatie een reconstructie uit te voeren. Bovendien is in veel gevallen een borstamputatie niet nodig en kan met een borstsparende operatie de vorm van de borst beter behouden blijven. Het Radboudumc is één van de grootste centra in Nederland voor borstreconstructies. De afdelingen Plastische Chirurgie en Heelkunde werken op het gebied van de borstchirurgie intensief samen.
De informatieavond vindt plaats in de Nicolaes Tulp zaal van het Radboudumc, route 606 en duurt van 18:30u tot 21:00u.